La inscripció de noves marques s activa a Catalunya i es podria tancar el 2012 amb un augment de fins al 6%

Es manté el creixement de les quatre demarcacions per segon any consecutiu. Destaca la província de Lleida que podria créixer al voltant d un 18%.

ISERN PATENTES Y MARCAS creu que és positiu que s hagi deixat enrere la caiguda en el volum de sol·licituds de registre de marques que es va produir el 2010.

Catalunya podria tancar l any 2012 amb un creixement del 6% en la sol·licitud de marques de mantenir-se les previsions que posen de manifest les dades del primer trimestre de l any. Segons les darreres xifres datades del 15 d abril, Catalunya ja suma 2.535 peticions de marques, si es manté la mateixa dinàmica al llarg de l any es superarien les 8.317 acumulades al 2011. Això implicaria que seria el segon any consecutiu en què les quatre demarcacions registren un creixement en aquest àmbit. A Espanya tant sols Madrid, amb 3.382 marques registrades, supera a Catalunya.

Una dada positiva tenint en compte que l exercici 2009-2010 l any va registrar un descens del 1,8%. Per a Pepe Isern, soci de Isern Patentes y Marcas: aquestes dades posen de manifest la vocació emprenedora i la voluntat de superar les dificultats, ja que el registre de marques és un dels indicadors de creació de nous negocis, nous productes comercials i serveis . Per Isern els emprenedors i empresaris estan cada cop més conscienciats en que la marca és el valor principal del seu negoci .

Dades per demarcacions

En el primer quadrimestre de 2012, a Catalunya, Barcelona es manté líder i suma 2100 peticions que, de mantenir-se la dinàmica, suposarien a finals d any un augment del 5%. Les dades més positives les registren les demarcacions de Lleida i Girona, que amb, 333 i 528 marques demandades, podrien arribar a generar un creixement del 18% i del 12%, respectivament. La província de Tarragona, amb 152, podria créixer un 2% en sol·licituds de marques.

A la resta d Espanya, seguint Madrid i Barcelona, les altres províncies més actives en peticions de marques son València amb 660, Alacant amb 413 i Sevilla amb 381.

Més sobre Isern Patentes y Marcas:

Isern Patentes y Marcas es dedica des de 1924 a la propietat industrial i intel·lectual. Actualment és una de les firmes líder a Espanya en assessorament i registre per a empreses de marques, invencions, dissenys, dominis i defensa legal. Te 9 oficines arreu de l Estat i la seva seu a Barcelona. La direcció està en mans dels germans Isern que aporten als seus clients no tant sols el coneixement del mon de les patents i marques sinó també el seu propi bagatge com a directius d una empresa familiar.